Loopbaanbegeleiding

Een ander perspectief pakken in je werkcontext.
Meer inzicht krijgen in wat (al wél) werkt voor jou.
Opnieuw voldoening, plezier en  betekenis in je job ervaren.

Geen standaard lijstjes of persoonlijkheidstesten, geen ‘one-size-fits all’ programma’s, wel wat specifiek voor jóu nu van tel is. Zodat je kan doen waarvoor je gemaakt bent.

Om beter te worden in je werk hoef je niet eerst vast te lopen.

Maarten Van Kouwenhoven
  • Je zit met twijfels en vragen over je job, over het ‘nieuwe werken’
  • Je wil meer energie en voldoening halen uit je werk
  • je wil een andere kijk op je werkomgeving
  • Je wil doen waarvoor je gemaakt bent, klaar voor the next level
  • Je wil een betere work-life balans
  • Je wil tijd en prioriteit geven aan je ondernemersdroom
  • Je wil steun bij het zetten van een eerste stap richting anders en beter

Loopbaanbegeleiding met of zonder loopbaancheques

Als jij je opnieuw verbindt met wat je zélf wil en kan, dan vind je meer ruimte om te spelen en te bewegen. Dan word het steeds makkelijker om je eigen leven te leiden.  Ook in jouw werkomgeving.

Ik werk samen met het erkend loopbaancentrum WOEP’ss. We geloven dat mensen méér kunnen betekenen voor zichzelf, hun team en organisatie als ze beter beseffen welke eigenschappen en kwaliteiten ze in huis hebben en hoe ze die actief kunnen inzetten en verder ontwikkelen.​ Hoe ze met die inzichten ook betere keuzes maken en sterker aan het stuur van hun eigen loopbaan staan.

Dankzij een tegemoetkoming van de Vlaamse Overheid kan je tegen sterk verminderd tarief een professioneel traject loopbaanbegeleiding volgen. Hiervoor werd de loopbaancheque in het leven geroepen. Ontdek in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek wat loopbaanbegeleiding voor jou én je loopbaan kan betekenen.

Hoe werkt dat praktisch?

Wie?
Werknemers en zelfstandigen met minimaal 7 jaar (84 maanden) werkervaring.

Wat?
Recht op 2 pakketten loopbaanbegeleiding van totaal 7 uren, om de 6 jaar. Het eerste pakket bedraagt 4 uren. Voor de tweede loopbaancheque krijg je 3 uren begeleiding.

Prijs?
40€ eigen bijdrage per pakket door aankoop van een loopbaancheque

Hoe?
Bestel je cheque online op https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding of telefonisch via het contact center van VDAB, elke werkdag tussen 8u en 19u, op 0800 30 700 

Jouw specifieke vraag is altijd het vertrekpunt 

Een op maat gemaakt traject om het beste in jezelf te (her)ontdekken, ontplooien en in te zetten. En zo bij te dragen tot zowel persoonlijk als professioneel succes, voldoening en plezier. Jouw verwachtingen en persoonlijke doelen bepalen de route en de richting.

Jouw groei, bewustwording en ontwikkeling staat centraal in de aanpak

Via gesprekken en oefeningen krijgen we zicht op jouw talenten en competenties. We brengen helder in beeld wat jíj belangrijk vindt, waarvoor jij ’s morgens met plezier uit je bed komt. De dingen die en cours de route buiten beeld en ondergesneeuwd zijn geraakt, maar die er voor jou werkelijk toe doen en waarmee jij het verschil maakt. We boren méér en andere mogelijkheden aan, verkennen eventueel ook samen de arbeidsmarkt.

Verschillende aspecten van loopbaanontwikkeling kunnen belicht worden in jouw persoonlijk traject. Afhankelijk van je doelen en je specifieke vraag kunnen we ook werken rond:
*het bewaken van grenzen
*het aangaan van moeilijke gesprekken met je baas of collega’s
*het versterken je communicatieskills of assertiviteit
*het voorbereiden van een evaluatiegesprek of sollicitatiegesprek

Geloof in jouw zelfredzaamheid en keuzes

Iedereen heeft een intern kompas, daar mag je op vertrouwen. Je kan even het noorden kwijt zijn en de weg lijkt dan soms lang. Tegelijk brengt dat perspectief en kansen. En je hoeft niet alles alleen te doen: een zetje in de goede richting geeft zuurstof en vertrouwen. Ik loop graag naast je als wegwijzer, al is de weg altijd wijzer dan de wegwijzer…

In samenwerking met WOEPss en VDAB